Noorderlicht

In de wijk Grote Waal in Hoorn stonden verschillende Portiekflats aan de Siriusstraat. Inmiddels zijn deze Portiekflats gesloopt. Intermaris bouwt in totaal vijf nieuwe woongebouwen terug. De nieuwe woningen krijgen hun voordeur niet meer aan de Siriusstraat, maar aan de straat Noorderlicht.

Er worden verschillende type woningen gemaakt, voor ieder wat wils. De woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen zoals starters, jongeren, doorstromers, kleine gezinnen en senioren.
Via Warmte Koude Opslag (WKO) worden de woningen verwarmd en gekoeld. Deze manier van verwarmen is goed voor het milieu. Gas is niet meer nodig. Warmte en kou worden uit de grond gehaald.

Uitstekende ligging
De woningen zijn gelegen op loopafstand van het volledig overdekte winkelcentrum ‘Grote Beer’, de binnenstad met zijn historische kenmerken, het ziekenhuis en het openbaar vervoer. Op dit moment is gemeente Hoorn druk bezig met de aanleg van een strand langs het Markermeer, welke gelegen is op loopafstand. De bereikbaarheid ten opzichte van de uitvalswegen en openbaar vervoer is goed.

Aantal nieuwbouw woningen
De nieuwbouw bestaat in totaal uit 366 huurwoningen:

  • Komeet - 74 sociale huurappartementen - Alle woningen zijn verhuurd 
  • Evenaar - 81 sociale huurappartementen - Alle woningen zijn verhuurd 
  • Meteoor - 43 sociale huurappartementen - Alle woningen zijn verhuurd
  • Eclips - 69 sociale huurappartementen - 2022 
  • Nova - 99 sociale huurappartementen - 2023

Wilt u meer informatie lezen over de woongebouwen?
Kijk dan bij de deelprojecten Eclips en Nova. De Komeet, Evenaar en Meteoor zijn al verhuurd.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar portiekflats@intermaris.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: 16 mei 2022

 • Noorderlicht - Eclips, blok 4

  Aan het Noorderlicht in Hoorn bouwt Intermaris meerdere woongebouwen, waaronder het gebouw, Eclips. Hier komen 69 energiezuinige middenhuur appartementen. De woningen worden naar verwachting rond de zomer van 2022 opgeleverd.

  Lees meer
 • Noorderlicht - Nova, blok 5


  Aan het Noorderlicht in Hoorn bouwt Intermaris meerdere woongebouwen, waaronder het gebouw, Nova. Hier komen 99 energiezuinige huurappartementen. De woningen worden naar verwachting in 2023 opgeleverd.

  Lees meer