Noorderlicht

In de Hoornse wijk Grote Waal stonden verschillende portiekflats aan de Siriusstraat. Inmiddels zijn deze portiekflats gesloopt. Samen met Slokker Bouwgroep B.V. bouwen wij in totaal vijf nieuwe woongebouwen terug. De nieuwe appartementen krijgen hun voordeur niet meer aan de Siriusstraat, maar aan de straat Noorderlicht.

Een fijn thuis voor iedereen
De appartementen zijn geschikt voor starters, jongeren, doorstromers, kleine gezinnen en senioren. En bestaan uit verschillende typen. De appartementen zijn energiezuinig en gasloos. En worden verwarmd door een WKO-installatie. De warmtepomp zorgt ervoor dat het appartement duurzaam verwarmt wordt in de winter. En koelt in de zomer. De warmtepomp gebruikt geen gas, maar werkt op elektriciteit.

De appartementen hebben een gunstige ligging in de wijk ‘Grote Waal’
Het overdekte winkelcentrum ‘Grote Beer’ en de historische binnenstad van Hoorn zijn op loopafstand. Daarnaast is er een goede aansluiting met het openbaar vervoer en hoofdwegen om de stad in en uit te rijden. Ook zijn het ziekenhuis en bus-en treinstation vlakbij.

Genieten van de natuur kan in het dichtbij gelegen Dwaalpark en bij het Markermeer, waar in 2022 ook een stadsstrand komt.

Aantal nieuwbouwwoningen
De nieuwbouw bestaat in totaal uit 366 huurappartementen:

  • Komeet - 74 sociale huurappartementen - Alle appartementen zijn verhuurd
  • Evenaar - 81 sociale huurappartementen - Alle appartementen zijn verhuurd 
  • Meteoor - 43 sociale huurappartementen - Alle appartementen zijn verhuurd
  • Eclips - 69 sociale huurappartementen - 2022 
  • Nova - 99 sociale huurappartementen - 2023

Wilt u meer informatie lezen over de woongebouwen?
Kijk dan bij de deelprojecten Eclips en Nova. De Komeet, Evenaar en Meteoor zijn al verhuurd.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar portiekflats@intermaris.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: 16 mei 2022

 • Noorderlicht - Eclips, blok 4

  Aan het Noorderlicht in Hoorn bouwen we meerdere woongebouwen, waaronder het gebouw, Eclips. Dit woongebouw bestaat uit 69 energiezuinige middenhuurappartementen. De appartementen worden naar verwachting rond de zomer van 2022 opgeleverd.

  Lees meer
 • Noorderlicht - Nova, blok 5


  Aan het Noorderlicht in Hoorn bouwen we meerdere woongebouwen, waaronder het gebouw, Nova. Dit woongebouw bestaat uit 99 energiezuinige huurappartementen. De appartementen worden naar verwachting in 2023 opgeleverd.

  Lees meer