Leefbaarheidsfonds

Een schone, veilige en groene leefomgeving is belangrijk. Heeft u een goed idee om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren? Wilt u een activiteit organiseren voor een veilige en schone woonomgeving? Doe dan een aanvraag bij het Leefbaarheidsfonds.  

Uw idee verbetert de leefbaarheid in de buurt

Wilt u bijvoorbeeld een evenement organiseren? Of meer groen in uw wijk regelen? Dan kunt u hier een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds voor vragen. Bijvoorbeeld voor tenten, stoelen, gereedschap of plantenbakken. 

Vraag een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds aan via VH De Boog in Hoorn of Huurdersvereniging InterWhere in Purmerend. Zij beoordelen vervolgens of u geld krijgt om uw idee te kunnen uitvoeren. 

Tip: maak van tevoren een goed overzicht van de kosten. En wacht de reactie van De Boog of Interwhere af voordat u aan de slag gaat. Dat kan verrassingen achteraf voorkomen. Bewaar alle betaalwijzen en kassabonnetjes goed. 

Wanneer kunt u géén aanvraag doen?

  • U wilt winst maken of geld verdienen met het idee.
  • Voor eten, drinken, het inhuren van artiesten of organiseren van een receptie kunt u geen bijdrage krijgen.

Veel gevraagd over Woonomgeving

Heeft u een goed idee voor uw wijk?

Algemeen

We staan altijd open voor goede ideeën, ook als u geen actieve vrijwilliger bent

Soms helpen of betalen wij mee. U kunt hiervoor een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds aanvragen. Dit doet u via VH De Boog in Hoorn of Huurdersvereniging InterWhere in Purmerend. Lees meer over hoe u de leefbaarheid in uw buurt kunt verbeteren. Wilt u meedoen of meer weten? In dit filmpje leggen wij alles uit.