Voorkom inbraak

Wij voorkomen inbraak graag. Daar werken wij hard aan. Zo hebben alle woningen goede sloten. We zijn regelmatig in de wijk en melden verdachte situaties. Ook delen we graag handige tips. Wat kunt u doen om inbraak te voorkomen?

Tip: Leg waardevolle spullen altijd uit het zicht

Soms gooien inbrekers een raam in als ze spullen zien liggen. Laptops, muziekspelers, portemonnees, autosleutels. In één greep neemt de inbreker ze mee.

Tip: doe ramen en deuren op slot als u naar boven gaat

Staan ramen en deuren open? Een inbreker aarzelt niet. Soms zelfs via de regenpijp of de kliko. Wilt u toch ramen open laten staan. Plaats dan kierstandhouders.

Tip: draai de deur altijd op slot

Met een kleerhanger kan de inbreker het slot opentrekken via de brievenbus. Dat heet ‘hengelen’. Draai de deur dus altijd op slot en haal de sleutel eruit. Plaats eventueel een kap over de brievenbus.

Tip: haal de sleutel altijd uit het slot

En berg deze op een veilige plek uit het zicht op. Inbrekers kunnen een gaatje boren onder het slot. Zit de sleutel nog in het slot? Met een ijzerdraadje kan hij de sleutel omdraaien en de deur opendoen. 

Tip: plaats een anti-inbraakstrip op uw ramen en deuren

Bij sommige deuren is er wat ruimte tussen de deur en het kozijn. Met een bankpas kan de inbreker dan het slot naar binnendrukken en zo de deur opendoen. Dat heet ‘flipperen’. 

Ook met een koevoet of een schroevendraaier kan de inbreker een raam of deur openbreken. Met een anti-inbraakstrip en/of opzetsloten voorkomt u dit.

Tip: plaats een deurspion

Inbrekers kunnen met een smoesje proberen bij u binnen te komen. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze de meterstanden komen opnemen. Heeft u een deurspion? Dan ziet u wie er voor de deur staat. Kent u de persoon niet? Vraag dan naar het identiteitsbewijs. Besluit pas daarna of u de persoon binnenlaat.

Ziet u een inbreker? Bel de politie of 112

Bel met de politie via 0900 88 44. Ziet u dat iemand inbreekt? Bel dan 112.

Veel gevraagd over Voorkom inbraak

Wat kan ik doen bij (een poging tot) inbraak?

Algemeen

Bel eerst de politie via telefoonnummer 0900 88 44 om aangifte te doen

En ruim de schade nog niet op tot u de politie gesproken heeft.

Wij repareren de schade aan uw woning die is ontstaan door de (poging tot) inbraak gratis

Neem hiervoor contact met ons op. 

We hebben wel eerst een kopie van uw aangifte bij de politie nodig

  • Deze kunt u bij ons afgeven. Op intermaris.nl/contact vindt u onze bezoekadressen. 
  • Hebben wij binnen één week na de (poging tot) inbraak geen kopie van uw aangifte gekregen? Dan moet u de reparatiekosten van de schade zelf betalen.