Jongerenwoningen

Jongeren staan vaak te kort ingeschreven om aan een woning te komen. Daarom probeert Intermaris het hen iets gemakkelijker te maken. Dit doen we door jongerenwoningen en jongerengeschikte woningen aan te bieden. Dit zijn 1- of 2-kamerwoningen. In de huurprijs van onze jongerenwoningen is rekening gehouden met het kunnen aanvragen van huurtoeslag.

Verder behoud je in de regio Hoorn de opgebouwde inschrijfduur wanneer je een jongerenwoning gaat huren. In de regio Waterland vervalt je inschrijfduur en moet je je opnieuw inschrijven om in aanmerking te komen voor een andere huurwoning.

Jongerengeschikte woningen

Naast jongerenwoningen bieden we ook jongerengeschikte woningen aan. Dit zijn woningen die vaak groter zijn dan de jongerenwoningen. En die daarom geschikter zijn om voor langere tijd te wonen. Als je jonger bent dan 23 jaar, dan kom je in aanmerking voor een tijdelijke korting op de huurprijs. Zo kom je toch in aanmerking voor huurtoeslag. In de maand nadat je 23 jaar wordt, vervalt de korting en betaal je de gebruikelijke huurprijs. 

Ga je een jongerengeschikte woning huren? Dan vervalt je inschrijfduur voor zowel de regio West-Friesland als voor de regio Waterland.

 

Iets voor jou?

Ben je jonger dan 23 jaar (regio West-Friesland) of jonger dan 26 jaar (regio Waterland)? En wil je in aanmerking komen voor een jongerenwoning? 

Schrijf je dan meteen in als woningzoekende bij Woonmatch. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden