Geen objecten gevonden

Middenhuurwoningen

Sommige mensen hebben een te hoog inkomen voor een sociale huurwoning. Maar een te laag inkomen voor een koopwoning of woning met een huurprijs boven de € 1.000,-. Zij kunnen daardoor moeilijk aan een huis komen. Intermaris vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om plezierig te wonen. Daarom bieden wij middenhuurwoningen aan.

Wat kost middenhuur?

Voor een woning in de middenhuur betaalt u een kale huur van €763,48 tot ongeveer €1.000,- per maand (prijspeil 2022). Dit is exclusief water, energie- en servicekosten. Middenhuurwoningen vallen onder de vrije sector en komen niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Voor wie zijn middenhuurwoningen?

Iedereen kan zich inschrijven voor een woning in de middenhuur. Maar sommige huurders krijgen voorrang. De volgorde in het toewijzen vindt u hier. Ook gelden er een aantal voorwaarden. Deze vindt u hier.

Waar vind ik een middenhuurwoning?

Ga naar www.woonmatchwestfriesland.nl (Hoorn) of www.woonmatchwaterland.nl (Purmerend/Waterland) en schrijf u in. Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod. We plaatsen de woningen over het algemeen één week op Woonmatch. In die week kunt u reageren op het aanbod.

Deel deze pagina