Middenhuurwoningen

Heeft u een inkomen hoger dan € 40.025,- (prijspeil 2021)? Kunt u moeilijk aan een huis komen? Dan is een woning in de middenhuur misschien iets voor u. Op deze pagina leest u daar meer over.

69 middenhuurwoningen in Hoorn, inschrijving start 2 augustus
Aan het Noorderlicht in Hoorn bouwt Intermaris meerdere woongebouwen. In één van de gebouwen, Eclips, komen 69 appartementen in de middenhuur. Deze woningen worden naar verwachting in het najaar van 2021 opgeleverd. Meer informatie over dit project vindt u op www.intermaris.nl/eclips. Inschrijven voor deze woningen kan vanaf 2 augustus via www.woonmatchwestfriesland.nl.

Wat is middenhuur?

Sommige mensen hebben een te hoog inkomen voor een sociale huurwoning. Maar een te laag inkomen voor een koopwoning of woning met een huurprijs boven de € 1.000,-. Zij kunnen daardoor moeilijk aan een huis komen. Intermaris vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om plezierig te wonen. Daarom bieden wij middenhuurwoningen aan.

Wat kost middenhuur?

Voor een woning in de middenhuur betaalt u een kale huur van €752,33 tot ongeveer €1.000,- per maand (prijspeil 2021). Dit is exclusief water, energie- en servicekosten. Middenhuurwoningen vallen onder de vrije sector en komen niet in aanmerking voor huurtoeslag.

Voor wie zijn middenhuurwoningen?

Iedereen kan zich inschrijven voor een woning in de middenhuur. Maar sommige huurders krijgen voorrang. De volgorde in het toewijzen vindt u hier. Ook gelden er een aantal voorwaarden. Deze vindt u hier.

Waar vind ik een middenhuurwoning?

Ga naar www.woonmatchwestfriesland.nl (Hoorn) of www.woonmatchwaterland.nl (Purmerend/Waterland) en schrijf u in. Houd de website in de gaten voor het actuele aanbod. We plaatsen de woningen over het algemeen 1 week op Woonmatch. In die week kunt u reageren op het aanbod.

69 middenhuurwoningen in Hoorn

Aan het Noorderlicht in Hoorn bouwt Intermaris meerdere woongebouwen. In één van de gebouwen, Eclips, komen 69 appartementen in de middenhuur. Deze woningen worden naar verwachting in het najaar van 2021 opgeleverd. De inschrijving start 2 augustus 2021 in Woonmatch. Het gaat om:
- 27 woningen met 2 kamers (1 slaapkamer)
- 36 woningen met 3 kamers (2 slaapkamers)
- 6 woningen met 4 kamers (3 slaapkamers)

U kunt zich nu inschrijven via Woonmatch. Ga voor meer informatie naar www.intermaris.nl/eclips of schrijf u direct in via Woonmatch, www.woonmatchwestfriesland.nl. Houd de website van Woonmatch Westfriesland goed in de gaten.

Deel deze pagina