Nieuws

“Kleurrijke geveltuintjes werken aanstekelijk”

Wat begon met een schoon pad voor de eigen deur, groeide uit tot een fleurige stoep langs meerdere woningen. De motor hierachter is Inder Jagger. Bij Intermaris worden wij hier heel blij van, net als de buren van Inder. Wij zochten hem thuis op, in de Hoornse Rondeelstraat. “Ik haal veel plezier uit de geveltuintjes. De complimenten maken het dubbel leuk!”

Intermaris Geveltuintjes Mail 5 DSF5552

180 collega’s doen vrijwilligerswerk met Intermaris DOET!

Op 28, 29 en 30 mei vond Intermaris DOET! plaats. Het was alweer de derde editie. Maar liefst 180 medewerkers van Intermaris zetten zich in bij allerlei organisaties en instanties. De activiteiten varieerden van schoonmaken tot samen wandelen. “Sommige ontmoetingen maakten zo veel indruk dat collega’s zich vanaf nu vaker inzetten als vrijwilliger. Dat is natuurlijk het mooist denkbare effect!”

Intermaris DOET! Philadelphia Zorg

Gemeente Hoorn en Intermaris starten Woonschool voor statushouders

Woningcorporatie Intermaris, huurdersvereniging De Boog en de gemeente Hoorn hebben de handen ineengeslagen om statushouders beter voor te bereiden op hun nieuwe leven in Nederland.  Op 17 mei jl. startte de eerste training van de Woonschool. Dit programma richt zich op het aanleren van belangrijke woonvaardigheden, het omgaan met buurtbewoners en het wegwijs maken in de diverse organisaties die actief zijn binnen de gemeente Hoorn.

Gemeente Hoorn en Intermaris starten Woonschool voor statushouders

Oude hockeyvelden: verkoop grond aan Intermaris voor bouw 80 sociale huurwoningen

Een volgende stap is gezet in de ontwikkeling van de oude hockeyvelden (nu Zonnesteen). Donderdag 16 mei tekenden wethouder Marjon van der Ven, directeur Vastgoed Iphigenia Westphal en bestuurder Cees Tip, beiden van Intermaris, een koop-/ontwikkelovereenkomst.  Met deze overeenkomst verkoopt de gemeente de grond aan Intermaris voor de bouw van 80 sociale huurappartementen.

Impressie Huurappartementen Intermaris Zonnesteen

Resultaten van het Burgerberaad Wonen in Zaanstreek-Waterland

Iets meer dan een jaar geleden startte het Burgerberaad over de toekomst van Wonen in Zaanstreek-Waterland met ruim 300 bewoners uit de regio. Dit werd bezegeld met een Burgerakkoord, gevuld met meer dan 30 voorstellen over onder andere huisvesting, duurzaamheid en regelgeving.

Fotovandana LR Groepsfoto

Expositie De Blauwe Schuit in Huis voor de Stad

De hal van Huis voor de Stad fleurt weer op dankzij de kunstwerken van De Blauwe Schuit. Vanaf 3 mei tot en met 21 augustus is deze nieuwe expositie te zien in de hal. De expositie is gratis te bekijken en iedereen is welkom.

Whatsapp Image 2024 05 02 At 13.21.25

Opleverfeestje voor de vernieuwde Glazenwagen

Intermaris heeft de Glazenwagen gerenoveerd. Niet alleen zijn de gebouwen duurzaam en vergroend, de uitstraling is compleet anders. Dit vierde Intermaris op donderdag 25 april samen met de bewoners. De oudste bewoner van het woongebouw, mevrouw Koning, onthulde een fotobord in de hal. En voor alle bewoners was er koffie met wat lekkers.

Mevrouw Koning Onthult Het Fotobord

Dat is een bloemetje waard!

Dit jaar wonen 78 mensen veertig jaar in dezelfde woning van Intermaris. Dat maakt ons als verhuurder natuurlijk trots! Daarom gaven wij deze jubilarissen bloemen. De meeste bossen vonden hun weg via de bezorgdienst. In Hoorn bracht medewerker Leefbaarheid Mourad enkele bewoners een persoonlijk bezoek. Hij kwam terug met leuke verhalen!

Intermaris 40Jaarhuren LR Aartje1 DSF4986

Zuid Wester gerenoveerd en klaar voor de toekomst

Na ruim een jaar hebben Intermaris en bouwbedrijf Ooijevaar de renovatie van de flat aan de Westervenne in Purmerend afgerond. Daarmee is de flat klaar voor de toekomst. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Op woensdag 17 april vierden we dit samen met bewoners en betrokken partijen met koffie en wat lekkers.

HRMX1227