Nieuws

160 collega’s doen vrijwilligerswerk met Intermaris DOET!

Op 23, 24 en 25 mei vond de tweede editie plaats van Intermaris Doet!. Hierbij zetten onze medewerkers zich in als vrijwilliger bij verschillende klussen voor allerlei organisaties en instanties. Vrijwilligerspunt Hoorn, stichting Present Purmerend en VrijwilligersNH hielpen met het organiseren. Ruim 160 medewerkers staken hun handen uit de mouwen in een nieuwe rol, van keukenhulp tot wandelmaatje.

Warmtenet aanleg proeftuin Blok-2 start in het 4e kwartaal 2023

De partners van het Gasvrijproject (Intermaris, SVP en de gemeente Purmerend) hebben moeten besluiten om de start van de aanleg binnen de proeftuin van Blok-2 Rijnstraat en omgeving uit te stellen naar het 4e kwartaal 2023. De reden hiervoor is dat er voor SVP tussentijds de mogelijkheid is gekomen om een rijkssubsidie aan te vragen. Financieel betekent het dat na toekenning van deze ‘Warmtenetten Investeringssubsidie’ (WIS) er alleen al voor Blok-2 maximaal rond de 1.4 miljoen euro extra beschikbaar komt.

Gerenoveerde D’Blauwe Gouwe klaar voor de toekomst

Na 15 maanden is de renovatie van D’Blauwe Gouwe in Wheermolen-Oost zo goed als klaar. Daarmee zijn de flat en de woningen klaar voor de toekomst. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Het flatgebouw doet zijn naam eer aan en heeft een nieuwe blauwe uitstraling. Op woensdag 10 mei hebben we dit gevierd met een hapje en drankje samen met bewoners en betrokken partijen.

40-jarig huurdersjubileum

Maar liefst 132 huurders van Intermaris wonen in 2023 veertig jaar op hetzelfde adres. Een record. Hier zijn wij als verhuurder trots op! Voor deze mijlpaal stuurden wij hen allemaal een mooie bos bloemen. Enkele bewoners kregen ze persoonlijk overhandigd. Uit handen van directeur-bestuurder Cees Tip en medewerker Leefbaarheid Bart Ruwers bijvoorbeeld.

Kunst voor de Stad

Gezocht: amateur/hobby kunstenaars uit Hoorn! Huis voor de Stad is op zoek naar kunstenaars die hun schilderij, tekening of foto willen tentoonstellen in de hal.

Hoornse actie ‘Het regent regentonnen’ krijgt vervolg

Dankzij de samenwerking met gemeente Hoorn, Voor een Mooie Stad, Intratuin Hoorn en Waalhandjes (WerkSaam) werd Hoorn vorig jaar tientallen regentonnen rijker. Samen goed voor zo’n 24.293 liter wateropslag! Dit jaar slaan we de handen opnieuw ineen. En proberen we Hoorn ook dit jaar een stukje duurzamer te maken.

Werken aan Wonen 2023 – Wordt uw woning dit jaar opgeknapt?

Wij vinden het belangrijk dat onze woningen in goede staat zijn. Daarom voeren wij ieder jaar gepland onderhoud uit. Dit onderhoud voeren we bij verschillende woningen tegelijk uit. Denk hierbij aan schilderwerk aan de buitenkant van de woning. Of onderhoud aan het dak of de gevel.