Andere woning met hulp van doorstroommakelaar Intermaris

Bovenop haar beenblessure kreeg mevrouw Vlaar (75) uit Hoorn ook een longziekte. Nu kwam ze de trap helemaal niet meer op. Het rustig rondkijken naar een andere woning was ineens voorbij: er was haast geboden! Nathalie Bank, de doorstroommakelaar van Intermaris, hielp hierbij. Na een spannende periode konden mevrouw en meneer Vlaar (80) hun eengezinswoning omruilen voor een fijne gelijkvloerse woning. Ze zijn dolblij. “Onze tip voor 65-plussers: zorg dat je hierop bent voorbereid. Maak nu een afspraak met Nathalie, niet pas als er nood aan de man is.”

Trots laten meneer en mevrouw Vlaar hun nieuwe woning aan de Sint Eloystraat zien. Een lichte woonkamer, ruim balkon en een badkamer waar je zelfs met een rolstoel in kunt. “We kunnen weer samen douchen”, lacht meneer. Een halfjaar geleden twijfelde hij nog over verhuizen: ik ben tachtig jaar, heeft dat nog wel zin? Inmiddels weet hij wel beter.

Al jaren hield het echtpaar het woningaanbod in de gaten
Op Woonmatch hielden zij het aanbod van gelijkvloerse woningen in de gaten. Het was of te klein, of te ver weg van de stad en het ziekenhuis. “Tot we via via hoorden dat deze woning leeg zou komen te staan”, vertelt mevrouw Vlaar. “Een medewerker van Intermaris raadde ons aan om de doorstroommakelaar eens te bellen.”

“Nathalie hielp ons met al het papierwerk’’
Al snel bleek dat hier ook het nodige papierwerk bij komt kijken. “Inkomen, gezinssamenstelling, de mate waarin de woning passend is voor ons… alles moet gecontroleerd worden. Daarvoor moet je allerlei formulieren invullen en opsturen. Wij waren erg blij met haar hulp. Straks zouden we de woning nog mislopen omdat wij iets verkeerd zouden inleveren!”

Een nieuw hoofdstuk is aangebroken
Zouden ze de woning toegewezen krijgen? Eindelijk kwam daar de verlossende e-mail: ze stonden op nummer één voor de woning. En zo kreeg de wooncarrière van meneer en mevrouw Vlaar een nieuw hoofdstuk. Ze zijn 55 jaar getrouwd en al even lang huren zij een woning bij Intermaris.

Kies voor duidelijkheid
Voor andere 65-plussers heeft het stel een hartelijk advies: denk alvast na over een verhuizing vóórdat het een noodzaak wordt. “Schrijf je in bij Woonmatch, want zonder inschrijfjaren grijp je sowieso overal naast. En nodig Nathalie uit voor een kop koffie. Zij vertelt wat in jouw situatie het slimst is. Kost je niets, maar geeft je veel duidelijkheid en een goede startpositie.”

Onze doorstroommakelaar denkt graag met u mee
Nathalie Bank is sinds januari doorstroommakelaar bij Intermaris. Haar doel is meer mensen te kunnen laten verhuizen. Meedenken in mogelijkheden dus. “Aan de ene kant krijgen bewoners dan een woning die beter bij hen past. Aan de andere kant komen er zo weer sociale huurwoningen vrij”, vertelt ze. De aanpak werkt. “Er is vaak meer mogelijk dan bewoners denken. Dat vereist wel enige voorbereiding. Daar help ik bij. Ik kom ook graag op huisbezoek, net als bij meneer en mevrouw Vlaar. Alles voor tevreden huurders én meer doorstroming!”

Wilt u misschien ook verhuizen naar een woning die beter past bij uw behoeften? Bespreek uw wensen met Nathalie. Stuur een mail naar doorstroommakelaar@intermaris.nl of bel naar 088 25 20 100.