Complimentendag: Intermaris zet bewoners in het zonnetje

Ramen lappen, paadje aanvegen, de tuin netjes bijhouden of de galerij opvrolijken. Voor sommige mensen klinkt dit vrij normaal, maar Intermaris vindt dit een groot compliment waard. Daarom brachten medewerkers op 1 maart tulpen naar huurders die zich op deze manier inzetten. “Zij zijn onmisbaar voor een fijne buurt!”

Het leek wel voorjaar op deze Nationale Complimentendag. Perfect weer om iemand in het zonnetje te zetten. Robin Oud (Community Coach), Roy Wierink (medewerker Leefbaarheid) en Han Leurink (Directeur Wonen en Vastgoed) bezochten huurders in Hoorn. “Heerlijk om te doen”, zegt Roy met een brede glimlach. “Deze mensen verdienen dit compliment oprecht.”

Het is waardevol als mensen voor hun buurtje zorgen
Han is het hier helemaal mee eens. “Het is heel waardevol als mensen voor hun buurtje en medebewoners zorgen. Intermaris moedigt dit daarom graag aan: wij helpen waar mogelijk. Gelukkig er zijn ook veel mensen die dit uit zichzelf doen. Zij maken het verschil tussen een gewone wijk en een fijne wijk.”

Dhr. Bout vindt helpen heel gewoon
Roy belt aan bij meneer Bout (81). Via burenhulp.intermaris.nl hielp hij al vele buurtjes met hun tuin. “Mensen kunnen altijd vragen of ik even tijd heb. Dan kom ik kijken en gaan we aan de slag.” Hij vindt het de normaalste zaak van de wereld. “Gister heb ik een buurvrouw geholpen met het aansluiten van haar nieuwe afzuigkap!”

Mw. Limpens: een inspiratiebron voor de buurt
Daarna parkeren de heren hun bakfiets bij mevrouw Limpens (leeftijd?). Zij woont al 54 jaar op dit adres. Ook zij reageert verrast. “Omdat mijn huis en tuintje er altijd netjes uitzien? Nou, het kan nog veel mooier, hoor!”, lacht ze. En toch valt haar stekkie op. Daarmee, en met haar vriendelijkheid, is mevrouw Limpens een inspiratiebron voor de buurt.

Iedereen kan hulp krijgen voor een nette tuin
Robin vertelt mevrouw Limpens dat zij Intermaris altijd om hulp kan vragen als het tuinieren lastig wordt. Dat geldt uiteraard voor al onze huurders. Wij werken samen met vrijwilligersorganisaties, we hebben BurenHulp en we ondersteunen graag buurtprojecten van bewonerscommissies en flatteams. Iedereen kan een nette tuin hebben, ook mensen met weinig budget.

Voor herhaling vatbaar!
Aan het einde van de middag blikken Robin, Roy en Han tevreden terug. In Hoorn en Purmerend kregen in totaal ruim tweehonderd mensen een bos tulpen. Robin: “Wij hebben natuurlijk veel meer huurders die zo’n compliment verdienen. Voor nu kregen we deze adressen door. Dit was onze eerste Nationale Complimentendag. Wat ons betreft volgend jaar opnieuw!”