Geslaagde activiteitenmiddag in Betsy Perk

Bewegen is gezond. En samen bewegen is ook nog eens gezellig! Met deze uitspraken nodigden Intermaris, gemeente Hoorn en stichting Netwerk de bewoners van Betsy Perk én de omliggende complexen en straten uit voor een leuke middag met sportactiviteiten. Het was geslaagd, de bewoners genoten van samen sporten, spelletjes spelen, maar ook van lachen, eten en kletsen.

Activiteitenmiddag in de Huiskamer en op het plein
Vorig jaar werden de Huiskamer voor de buurt en het Olga Commandeurplein feestelijk geopend. Er wordt al goed gebruik van gemaakt, maar het kan altijd beter. Daarom werden de bewoners uitgenodigd om op donderdagmiddag 4 juli mee te doen aan verschillende activiteiten. Het Olga Commandeurplein viel weer goed in de smaak. Veel deelnemers van de wandelgroepen pakken dit parcours vaak al even mee. En ook op de jeu de boulesbaan ging het er fanatiek aan toe. Het vlotbruggen in de Huiskamer was populair. Zo populair dat een groep deelnemers hier elke week een vast moment voor wil in het activiteitenrooster van de Huiskamer. Carla van der Kluft, een echte Amsterdamse, die hier sinds een half jaar woont: ‘Ze doen hier zoveel voor de mensen, daar ben ik blij om. Zo leer ik de mensen snel kennen en het is leuk om samen bezig te zijn.’

Bewoners uit Kersenboogerd welkom
Met de Huiskamer voor de buurt is een mooie ontmoetingsplek voor de wijk ontstaan. Elke werkdag zijn bewoners uit de Kersenboogerd van 9.30 tot 15.00 uur van harte welkom in de Huiskamer. Voor een kopje koffie of thee, een praatje, maar ook voor een activiteit. Er wordt van alles georganiseerd, van klaverjassen tot handwerken en van wandelen tot biljarten. Voor elk wat wils.

Kansen voor de Kersenboogerd
De Huiskamer voor de buurt in Betsy Perk is gerealiseerd vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd. Hierin werken gemeente Hoorn en Intermaris samen met bewoners en betrokken partijen in de wijk. De Huiskamer is mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. Meer informatie over de Huiskamer voor de buurt is te lezen op Huiskamer voor de buurt.