Intermaris plaatst rookmelders in al haar bestaande woningen

In oktober start Intermaris met het plaatsen van rookmelders in al haar bestaande woningen. In nieuwbouwhuizen hangen ze al. Maar wij vinden rookmelders belangrijk voor de veiligheid van al onze huurders. Want een rookmelder redt levens.

Vanaf half oktober plaatst BrandBeveiliging Alkmaar (BBA) rookmelders

Vooraf sturen wij huurders een brief zodat zij weten wanneer hun straat of woongebouw aan de beurt is. BBA trekt daar 9 maanden voor uit. Het gaat om ongeveer 25.000 rookmelders.

Een rookmelder redt levens

De rook die vrijkomt bij een brand is erg gevaarlijk. Deze bevat namelijk giftige stoffen. De meeste slachtoffers bij brand worden dan ook veroorzaakt door het inademen van rook. Als je slaapt, ruik je de rook niet, waardoor het kan zijn dat je de brand niet of te laat opmerkt. Rookmelders zijn daarom van levensbelang om te zorgen dat je tijd hebt om te vluchten.

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder in iedere woning in Nederland verplicht

Voor nieuwbouwhuizen geldt deze verplichting al langer. En nu gaat deze ook voor bestaande bouw gelden. Op alle verdiepingen van een woning moet een rookmelder hangen. Net als in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt.

Lees meer: Deel rookmelders wordt door leveringsproblemen na 1 juli geplaatst