Kunst in Huis voor de Stad

Vanaf 1 juni hangt er kunst in de hal van het Huis voor de Stad aan de Maelsonstraat 12 in Hoorn. De expositie bestaat uit 41 kunstwerken van 33 kunstenaars en is vrij te bezichtigen.

Aankleding voor de hal
De hal van het Huis voor de Stad oogde nog wat leeg en kaal. Daar moest verandering in komen dachten de organisatoren van Kunst in de Hal. Daarom is er een oproep gedaan aan amateur/hobby kunstenaars uit Hoorn om hun kunst tentoon te stellen. Voor deze eerste editie hebben 33 kunstenaars zich aangemeld. Er hangen nu 41 prachtige kunstwerken van hen in de hal. Eén van de schilderijen is van Marcia Barnas. Vol trots kijkt ze naar haar schilderij aan de muur: “het is een eer om hier te hangen. Het is leuk als je kunt exposeren en om je grenzen te verleggen om te durven exposeren. Het is ook mooi dat de kunst op een maatschappelijke plek hangt en dat alle kunstenaars uit Hoorn komen. Prachtig om te zien hoeveel diversiteit er is.”

Feestelijke opening
Vanaf 1 juni is de expositie voor iedereen toegankelijk. Om dit te vieren was er op 31 mei een feestelijke opening. Alle kunstenaars, familieleden en organisaties uit Huis voor de Stad waren aanwezig. Cees Tip, directeur-bestuurder Intermaris, opende de expositie. “Hoorn is een stad met een rijke traditie als het gaat om kunst. Goed om te zien dat bewoners zich hiervoor inzetten en hun talenten tonen. Er is heel veel moois bij elkaar gebracht in de hal van Huis voor de Stad.”

Wisselende expositie
De kunstwerken hangen drie maanden in de hal. Daarna wordt plek gemaakt voor nieuwe kunstwerken. Zo zal er steeds een andere expositie te zien. Met dit initiatief biedt Huis voor de Stad amateur/hobby kunstenaars uit de gemeente Hoorn de mogelijkheid om hun kunstwerk tentoon te stellen. Ook kunnen de werken gekocht worden.