“Voor mij is het een kleine moeite en ik help mensen graag.”

Buur(t)man Harry Bout timmert aardig aan de weg als BurenHulp-helper en gaat altijd voor een stralend resultaat. Met zijn klushulp maakt hij veel huurders van Intermaris in Hoorn blij, waaronder buur(t)vrouw Trijntje Rieks. Hij klaarde een hele hoop klusjes en dit zorgt voor een goed gevoel voor beiden. Een mooie BurenHulp-match! 

Trijntje: “Mijn hulpvragen heb ik aangemeld via de website van BurenHulp, na het zien van een bericht hierover op social media. Ik was verbaasd dat ik gekoppeld werd aan een helper in mijn eigen straat. Harry en ik hadden elkaar nog nooit ontmoet. Hij kwam eerst langs om kennis te maken en te kijken wat er moest gebeuren. De volgende dag ging hij al aan de slag.”

Handige buurman staat paraat met raad en daad
“Van lampen ophangen in de woonkamer. Een tafel in elkaar zetten. Gaatjes boren om schilderijen op te hangen tot zelfs elektra aanleggen in mijn schuurtje; handige Harry stond paraat met raad en daad. Zonder zijn hulp was het mij niet gelukt. Zelf ben ik namelijk helemaal niet handig en het gereedschap heb ik niet in huis. Ik vind het fijn dat het op korte termijn gedaan kon worden en ben blij met het resultaat. Vooral met het licht in mijn schuurtje. Harry wist daar toevallig alles van, gezien hij ervaring heeft als elektricien.”

Kleine moeite om te helpen
Harry: “Voor mij is het een kleine moeite en ik help mensen graag. Vijf jaar geleden ben ik verhuisd van Amsterdam naar Hoorn. Je moet de stad toch een beetje leren kennen. Als BurenHulp-helper ben ik actief in mijn eigen woonwijk de Grote Waal, maar ook in andere Hoornse wijken. Zo kom ik nog eens ergens.”

Trijntje: “Klussen kan ik niet, maar koken wel. Als dank voor zijn geboden hulp, heb ik Harry dan ook uitgenodigd om een heerlijk hapje te komen eten. Harry houdt niet zo van koken en zo helpen we elkaar.”

BurenHulp: samen maken we de buurt mooier
Wilt u zich ook inzetten voor de buur(t) door gehoor te geven aan een hulp- of contactvraag?
Of heeft u zelf hulp nodig? Wij helpen u graag bij het maken van een mooie BurenHulp-match.
Aanmelden en meer informatie: bekijk de website van BurenHulp.