Henri Dunantstraat 93-187

Kenmerken

Locatie:
Purmerend
Wijk:
Wheermolen-Oost
Soort project:
Sloop, Nieuwbouw
Huurcategorie:
Sociale huur

Samen met bewoners en de gemeente Purmerend werken we aan een nieuw Wheermolen-Oost. De komende tijd worden er verschillende gebouwen in de wijk gerenoveerd en nieuw gebouwd. Aan de Henri Dunantstraat 93- 187 slopen we de lage flat (48 appartementen) en vervangen deze door nieuwbouw.

Volg ook de andere plannen in de wijk op de website www.wijwheermolen.nl 

Voor de Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat hebben we één plan
Het na elkaar slopen van de flat heeft niet alleen voordelen voor de huurders. Maar ook voor omwonenden, de gemeente en Intermaris. We kunnen de planprocedures en de ontwikkeling van de twee locaties in één keer afronden. En dat geldt ook voor de sloop en nieuwbouw en voor de herinrichting van de buitenruimte rond de flats aan de Gouwzeestraat en de Henri Dunantstraat. Dit zorgt voor minder overlast voor bewoners en omwonenden. En er zijn sneller meer en betere sociale huurwoningen in Wheermolen beschikbaar. Het is dan logisch om na de flat aan de Gouwzeestraat meteen aan de slag te gaan met de flat aan de Henri Dunantstraat. Dit heeft geen gevolgen voor de planning van de andere projecten in Wheermolen-Oost.

Samen met de Meedenkgroep maken we het Sociaal Plan
Het Sociaal Plan gaat in als 70 procent van de bewoners akkoord gaat. Omdat de woningen worden gesloopt, worden de huidige bewoners ‘stadsvernieuwingsurgent’. Zij kunnen dan met voorrang reageren op woningen in Purmerend via Woonmatch Waterland. Bewoners die hierbij hulp nodig hebben krijgen extra ondersteuning. 

Woningen tijdelijk verhuurd door Gapph 
Als wij een opzegging van een woning ontvangen, komt er een nieuwe huurder. Gapph Vastgoedbeheer zorgt voor de nieuwe huurder en het beheer van de woningen. De nieuwe huurders krijgen een tijdelijke huurovereenkomst tot de sloopwerkzaamheden beginnen. Wij verwachten van de tijdelijke huurders dat zij meewerken aan een goede leefomgeving. De medewerkers van Gapph komen regelmatig langs in de wijk om te kijken of alles er netjes uitziet. Meer informatie leest u op www.gapph.nl

De garages verdwijnen 
En er komen geen nieuwe garages terug.  Binnenkort ontvangen de huurders van de garages een opzegbrief.  

Bewoners denken mee over nieuwbouw
Rond 2025 staat de start van de sloop gepland. Hoe de nieuwbouw er precies uit gaat zien, is nog niet precies bekend. We onderzoeken dit samen met de gemeente Purmerend. Meer informatie over de eerste ontwerpen van Gouwzeestraat en Henri Dunantstraat vindt u op www.wijwheermolen.nl


Laatste update: 6 januari 2023

Veel gevraagd over Nieuwbouw/sloop-nieuwbouw

Mijn woning wordt gesloopt. Wanneer krijg ik de verhuiskostenvergoeding?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op. 

Ik heb een vraag over de sloop van mijn woning

Algemeen

Neem hiervoor met ons op.