Tarwestraat

Kenmerken

Locatie:
Purmerend
Wijk:
Purmer-Noord
Soort project:
Nieuwbouw
Aantal woningen:
21
Status:
In voorbereiding
Aannemer:
Van Wijnen/Fijn Wonen
Architect:
KOW architecten
Planning:
Start werkzaamheden 2023/2024
Bijzonderheden:
Gasloos, Energiezuinig, Conceptbouw
Huurcategorie:
Socialehuur
Nettohuur:
Nog niet bekend

Achter de woningen aan de Tarwestraat 3-43E ligt een grasveld. Dit werd vroeger gebruikt als schooltuin. De gemeente Purmerend is eigenaar van deze grond. Dit stuk grond vormt voor de gemeente één van haar Binnenwijkse Ontwikkellocaties.  

Ontwikkeling nieuwbouw moet aan bepaalde kaders voldoen 
Er is in de wijk Purmer-Noord behoefte aan seniorenwoningen. De ontwikkeling van de nieuwbouw moet voldoen aan een aantal kaders. Deze kaders geeft de gemeente mee:  

  • Een woongebouw van drie bouwlagen (maximaal 9 meter). 
  • Maximaal 26 sociale huurappartementen, nu voorgesteld 21. 
  • Bestemd voor bewoners van 55 jaar en ouder.
  • Voldoende parkeerplekken. 
  • De afstand tussen de achtertuinen van de woningen aan de Tarwestraat en het toekomstige woongebouw is zo groot mogelijk. 

Sinds 2019 is de gemeente in gesprek met omwonenden
Op 25 maart 2021 heeft de gemeenteraad de plannen van de gemeente vastgesteld. Vanaf 2021 zijn wij ook gestart met communicatie en participatie met de omwonenden. Dat doen we samen met gemeente Purmerend. De gemeente gaat namelijk over de inrichting van de openbare ruimte rond het toekomstige woongebouw. Zoals het groen en parkeren.  

Wij willen als woningcorporatie graag in gesprek met de direct omwonenden. Aan de ene kant om te informeren over de plannen die we hebben. Aan de andere kant om in gesprek te gaan over de wensen en kansen die zij zien voor het gebied. Door de visie van de gemeente, de wensen en kansen van de omwonenden en de ideeën van Intermaris zorgvuldig samen te voegen, komen we tot een toekomstbestendig en gedragen plan.

Eerste bijeenkomst op 27 juni 2022 
Omwonenden van de ontwikkel locatie Tarwestraat konden met medewerkers van de gemeente en Intermaris in gesprek over de plannen. De gemeente liet plannen zien van de inrichting van de openbare ruimte rond de nieuwbouw. Zoals parkeerplaatsen en bomen, planten en struiken. Het team van Intermaris liet eerste ideeën zien voor het ontwerp van het gebouw. Zoals sfeerbeelden van de uitstraling en voorbeelden van materialen. 

Hieronder vindt u de beelden die we hebben gedeeld tijdens de bijeenkomst.

Informatieavond 28 november 2022
Op 28 november heeft Intermaris samen met de gemeente een inloopbijeenkomst gehouden voor de ontwikkeling van de nieuwbouw. Eind juni was de eerste bijeenkomst. We hebben toen de eerste schetsen van het gebouw laten zien. Hierop kwamen vragen en opmerkingen waar de architect mee aan de slag is gegaan. De nieuwe schetsen hebben we 28 november laten zien. Daarnaast hebben we laten zien wat we met de opmerkingen en vragen van de eerste bijeenkomst hebben gedaan.

Er is veel groen toegevoegd aan het gebouw. De ingang is mooier gemaakt en er is een pergola bij geplaatst. Hierdoor ziet het woongebouw er vriendelijker uit. De balkons zijn niet meer half inpandig. Hierdoor krijgt de woonkamer een betere indeling.

Er werd heel positief gereageerd op de eerste beelden. Hieronder vindt u de beelden die we hebben gedeeld tijdens de bijeenkomst.

Voor vragen over de openbare ruimte en het groen kunt u terecht bij de gemeente 
Neem een kijkje op de projectsite van de gemeente of stuur een mail naar ontwikkellocaties@purmerend.nl. 

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar tarwestraat@intermaris.nl.  

Voor het laatst bijgewerkt op:  13 februari 2024