Hoogste punt voor nieuwbouw Gorslaan

Op donderdag 8 februari bereikte de nieuwbouw aan de Gorslaan in Purmerend het hoogste punt. Intermaris bouwt het voormalige kantoorpand om tot 57 woningen voor jongeren van 23 tot en met 27 jaar. Het hoogste punt werd gevierd met aannemer De ToekomstGroep uit Andijk, ontwerpende architect en constructeur EWP uit Purmerend, Tekenbureau Breg & Breg uit Enkhuizen en Intermaris. Na enkele mooie woorden over de goede onderlinge samenwerking werden de vlaggen in top gehesen door Iphigenia Westphal, directeur Vastgoed bij Intermaris en Jan Piet Konijn, directeur van De ToekomstGroep.

“Groos op de Gors”
Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris laat weten dat hij ‘groos’ is op de nieuwbouw aan de Gorslaan (dat is Zaans voor trots). “Het ombouwen van de bestaande stalen constructie naar een woongebouw is een uniek en ingewikkeld proces”. Maar hij ziet dit jaar twee hoogtepunten: “Het behalen van het hoogste punt én het opleveren van 57 appartementen voor jongeren. Daar doen we het voor”.

In juni 2023 is de aannemer gestart met de werkzaamheden
Eerst hebben ze de bestaande staalconstructie kaal gehaald en verstevigd. Ze hebben de bestaande vloeren geïsoleerd. Nu de staalconstructie het hoogste punt heeft bereikt brengen ze de verdiepingsvloeren en gevelelementen aan. Daarna bekleden ze de gevelelementen met minerale steenstrips en werken ze het dak waterdicht af.

Binnenkort start de aannemer met de werkzaamheden in het pand
Dat kan als het pand voldoende wind- en waterdicht is. Als eerste worden de binnenwanden geplaatst. Vervolgens wordt het leidingwerk in de vloeren, wanden en plafonds aangebracht.

De woningen zijn naar verwachting eind 2024 gereed
Het zijn tweekamerappartementen van gemiddeld 51 m². De woningen zijn gasloos en energiezuinig en dus toekomstbestendig! De verhuur start waarschijnlijk na de zomer via Woonmatch Waterland.