Intermaris behaalt een hoog huurdersoordeel in Aedes benchmark

Ieder jaar publiceert onze brancheorganisatie Aedes de resultaten van de benchmark. Dit is een onderzoek naar de prestaties van corporaties zoals Intermaris. Dankzij de benchmark kunnen wij onze prestaties vergelijken met die van andere corporaties. Dit helpt ons te blijven verbeteren. Dit jaar krijgen we de hoogste score als huurdersoordeel: een A. Ook scoren wij goed op duurzaamheid. We zijn trots op deze resultaten en zullen dit voortzetten. Lees hieronder een aantal resultaten uit de Aedes benchmark 2022.

Dit vinden de huurders

Nieuwe huurders beoordelen ons met een 7,4. Een ruim voldoende, maar we streven naar een 8. Zowel vertrekkende huurders als huurders met een reparatieverzoek geven ons een 8,1. Een prachtig cijfer waar we zeer tevreden mee zijn.  

We scoren goed op duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid krijgen we de hoogste score. Voor onze energieprestatie en CO2-uitstoot ontvangen we een A. We zijn blij met dit resultaat. Duurzaamheid is een belangrijk thema bij Intermaris. We willen de planeet ook bewoonbaar houden voor de generaties na ons.  

We scoren een B voor Onderhoud & verbetering

We verbeteren en onderhouden onze woningen doorlopend. Van het plaatsen van zonnepanelen tot het schilderen van de kozijnen. We doen wat we moeten doen om ons bezit in goede conditie te houden. Dit blijven we op deze wijze voortzetten.

Beschikbaarheid & betaalbaarheid in 2021

Wij willen onze woningen graag betaalbaar houden. Ook voor mensen die minder te besteden hebben. 2021 was een bijzonder jaar. Vanwege de coronacrisis is er toen besloten om de huurprijzen niet te verhogen. Daarnaast werden huurders met een hoge huur en een laag inkomen financieel geholpen. Voor deze huurders is de huur verlaagd.

We hebben onze woningvoorraad uitgebreid. Helaas is dit nog niet voldoende om iedereen een thuis aan te bieden. We blijven ons hiervoor inzetten!