60 nieuwe appartementen aan de Nieuwe Steen

Publicatiedatum: 20-08-2021

Het is officieel! Intermaris bouwt samen met Ooms Bouw & Ontwikkeling 60 huurappartementen in de wijk de Nieuwe Steen in Hoorn. De ondertekening van de overeenkomst werd gevierd met taart.

Appartementen zijn deels bestemd voor cliënten Esdégé Reigersdaal
Directeur Cees Tip is zeer content met de aanwinst van deze centraal gelegen locatie in Hoorn. De 60 appartementen zijn onderverdeeld in 48 tweekamer-appartementen en 12 driekamer-appartementen. Voor een deel zijn de appartementen bestemd voor cliënten van Esdégé Reigersdaal. De andere appartementen zijn voor de reguliere sociale verhuur van Intermaris.

U-vormig gebouw met groen binnenplein
Het ontwerp is van BBHD architecten. In samenwerking met de gemeente Hoorn zijn ze tot een U-vormig gebouw gekomen met een groen binnenplein. Dit binnenhof geeft toegang tot de twee hoofdentrees van het gebouw. Aan twee zijden van het hof kan geparkeerd worden. De appartementen aan de Nieuwe Steen zijn ontworpen als doorzonwoningen. Ze hebben afwisselend balkons met gemetselde of geperforeerde metalen balustrades. Door toepassing van twee metselverbanden, ‘wild-verband’ en ‘staand metselwerk’, ontstaat een mooie geveltextuur.

Duurzame en toekomstbestendige (warmte)installatie
De appartementen maken gebruik van aardwarmte en krijgen allemaal hun eigen warmtepomp. De warmtepomp verzorgt de verwarming, koeling en het tapwater van het appartement. Deze installatie in combinatie met balans ventilatie staat garant voor een duurzame en toekomstbestendige installatie.

Meer weten over dit project? Lees verder:
Nieuwbouwproject Nieuwe Steen >>

 

Deel deze pagina