40-jarig huurdersjubileum

Maar liefst 132 huurders van Intermaris wonen in 2023 veertig jaar op hetzelfde adres. Een record. Hier zijn wij als verhuurder trots op! Voor deze mijlpaal stuurden wij hen allemaal een mooie bos bloemen. Enkele bewoners kregen ze persoonlijk overhandigd. Uit handen van directeur-bestuurder Cees Tip en medewerker Leefbaarheid Bart Ruwers bijvoorbeeld.

Zij bezochten twee huishoudens in Purmerend. In de Harkstraat om precies te zijn. In deze wijk werden begin jaren tachtig veel nieuwe woningen gebouwd. Wie hier nu veertig jaar woont, is de eerste en enige bewoner van dat huis. Dat geldt ook voor Rob en Hinke Mazereeuw.

Voorraad damesschoenen in het schuurtje
“Wauw, wat een boeket!”, zegt Hinke (73) verrast. Al snel schotelt Rob de mannen van Intermaris een professionele kop koffie voor. “Dat krijg je als je gepensioneerde man nieuwe hobby’s zoekt”, lacht Hinke. Haar man (74) doet ook aan paragliden, kajakken, Chinees wokken en doedelzakspelen.

In 1983 verruilde het echtpaar Amsterdam voor Purmerend, samen met hun twee dochters. Rob: “Het is nu ondenkbaar, maar toen konden we gewoon een huis uitkiezen. Wij vielen direct voor deze hoekwoning. Het ligt schitterend én ik kon een schuurtje bouwen voor de damesschoenen die ik op de Albert Cuypmarkt verkocht.” Lachend: “Zo droeg ons stekkie ook bij aan mijn carrière.” In vier decennia tijd zagen Rob en Hinke buren komen en gaan, maar de sfeer in de buurt bleef altijd goed. “Dat komt ook doordat de gemeente en Intermaris alles netjes onderhouden, zowel het groen als onze woningen. Hopelijk mogen wij hier nog vele jaren wonen!”

Nooit verwacht dat het zo lang zou duren
Verderop in de straat wonen Willy Osterwald (74) en Leni Wolbers (71). Zij streken hier in 1983 neer vanuit Amsterdam. Willy zet een feestelijke cake op tafel. Ze neemt ons mee terug in de tijd en wijst naar het voorraam: “Toen wij hier kwamen wonen, was daar weiland! Veel buren hadden jonge kinderen. Nu ook weer trouwens. Heerlijk. Dat houdt je jong.”

Kortgeleden zijn de woningen hier gerenoveerd. Daarna lieten de twee hun huis van binnen opknappen. “Dat kostte een paar vakanties, maar lekker wonen is ook belangrijk”, lacht Leni. En dat al veertig jaar op hetzelfde adres. “Eerlijk is eerlijk: van tevoren hadden wij nooit verwacht dat het zó lang zou duren hoor!”, vertelt Willy vrolijk. “Maar als je ouder wordt, ga je anders in het leven staan. We zijn vrij en wonen prachtig. Wat wil je nog meer?”