Van kantoor naar woningen

Intermaris koopt kantoorpand aan de Gorslaan

Intermaris heeft het voormalig kantoorpand aan de kruising Gorslaan/Purmerweg gekocht. In 2023 worden hier 57 appartementen gerealiseerd voor de sociale verhuur.

Eindelijk huurwoningen erbij
Cees Tip, directeur bestuurder van Intermaris is blij met de aanschaf. “De vraag naar sociale huurwoningen is groot, de wachttijden zijn lang. Helaas zijn de mogelijkheden om nieuwe huurwoningen te realiseren zeer beperkt. Er zijn weinig locaties die hiervoor beschikbaar én geschikt zijn. Dat vraagt om creativiteit. Gelukkig denkt de gemeente met ons mee. Zij brachten ons in contact met Pakhuis Real Estate, de eigenaar van het pand. Samen hebben wij onderzocht of het mogelijk was om sociale huurwoningen te realiseren.“

Appartementen voor starters

Begin 2023 starten de werkzaamheden om het gebouw om te bouwen naar een appartementencomplex. Er komen vijf verdiepingen. Elk appartement is hetzelfde woontype: een 2-kamerwoning van gemiddeld 50 m². Er komt ook een gemeenschappelijk dakterras. De woningen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 23 en 27 jaar. “Dankzij de medewerking van de gemeente Purmerend kunnen we snel starten met de werkzaamheden. Dat is natuurlijk fantastisch. Want hoe eerder we deze woningen kunnen toewijzen aan die grote groep woningzoekenden, hoe beter!”

Eerste bewoners
Wanneer de eerste sleutels worden overhandigd aan nieuwe bewoners is nog niet bekend. Zodra de woningen gereed zijn, worden ze geadverteerd via Woonmatch Waterland. “Als alles meezit zal dat medio 2024 zijn.”